Fényvédelem és smink? Vissza az alapokhoz!

Share This Post

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

J I banner

Hogyan kezdődött minden?

Ahhoz, hogy a Jane Iredale ásványi smink fényvédő hatásának fontossága értelmet nyerjen, lépjünk kicsit vissza az időben.

Évszázadokon keresztül a jómódban élő nők védték bőrüket a napfénytől. Ezért hosszú ujjú ruhát viseltek, kalappal és napernyővel védték arcukat. Státuszszimbólum volt a fehér bőr. Csak azoknak volt bőre napbarnított akik dolgoztak, akik nem tehették meg, hogy távoltartsák a naptól bőrüket. Emlékszik mindenki a kosztümös filmek hölgyeire? Hosszú ruha, kalap, napernyő és fehér bőr.

Azután az ötvenes években Coco Chanel piacra dobott egy tengerész stílusú, főleg fehér darabokból álló kollekciót Párizsban. A bemutatón napbarnított modellek mutatták be a kollekciót, hogy a fehér ruha jobban érvényesüljön rajtuk. Az úri közönség azonnal beleszeretett a kollekcióba! Ekkor vált a napbarnított bőr státuszszimbólummá. Üzenete az, hogy gazdag vagyok, a vízparton vagy a golfpályán töltöm az életemet és nem kell dolgoznom, csak süttetem magam.

images (1)

Senki sem foglalkozott a napsugarak bőrre gyakorolt hatásával, a bőr fényvédelmével, egészen a 80-as évekig. (Közben a légkörben végbement folyamatok miatt a napsugarak bőrre való hatása is megváltozott.) Akkortájt már egyre gyakoribb lett a bőr sejtjeinek rákos elváltozása. Egyre több ember halt meg bőrrákban és mind világosabbá vált, hogy a napsugarak káros hatása felelős ezért. Az orvosok, bőrgyógyászok már hangoztatták, hogy óvakodjunk a túlzott napozástól, ám a kozmetikai ipar még mindig nem reagált.

Amikor végre elkezdtek fényvédő krémeket gyártani olyan kémiai alapanyagokat használtak (használnak) erre, ami átalakítja az elnyelt fényt hőenergiává DE ezután szabad gyökökként támadják a szervezetet. A szabad gyökök legyengítik, megbetegítik a sejteket, melyek azután nem tudnak egészségesen reprodukálódni . Az ilyen bőrök azután mindenre érzékenyek, kiszáradnak. Korán öregszenek, elveszítik rugalmasságukat, nem tudják ellátni a védekező funkciójukat. A legrosszabb eset a bőr rákos elváltozása. images (2)

Fényvédő smink

A nap és a naptejek káros hatása hosszú évek alatt alakulhat ki. Ennek eredményeképpen már gyerekkorban elkezdődhet a bőr károsodása. Nagyon fontos lenne, hogy a gyerekeket az első perctől fogva óvjuk a naptól és ha használunk is naptejet, az csakis alacsony vegyszertartalmú legyen. A Jane Iredale ásványi smink néhány alapozója, fényvédő púdere kiválóan helyettesíti a vegyszer tartalmú fényvédőket. Ez a fényvédő smink amelynek a naponkénti használatát javasolja a Nemzetközi Bőrrák Alapítvány fényvédő gyanánt.
Ezekben a termékekben titánium-dioxid és cink-oxid véd az UV-A és UV-B sugarak káros hatásától. Ezek az anyagok tükörként verik vissza a fényt a bőr felszínéről.

 

Az egész család által használható, vegyszer mentes fényvédő púder a PúderezzBe termék. 

Korábban már írtam arról, hogy milyen előnyökkel jár áttérni a Jane Iredale termékek használatára. Itt találod ezt az írást:  Miért térj át a Jane Iredale Mineral Makeup használatára?

 

Subscribe To Our Newsletter

Get updates and learn from the best

More To Explore

Uncategorized

Hogyan válassz korrektort érzékeny bőrre?

Az érzékeny bőr fájdalmas lehet, és különleges életmódot igényel. Ezért a legjobb megelőzni a kialakulását. Ha azonban már érzékeny a bőrünk, akkor nagyon fontos, hogy megfelelő smink termékeket használjunk.   Korrektor érzékeny bőrre Minden nő szép, ám még szebb és még szebb szeretne lenni. Igaz? Amennyiben egészséges a bőrünk könnyebb a dolgunk, mert a Jane

Uncategorized

Hogyan válassz púdert érzékeny bőrre

Az érzékeny bőr jelenthet nagy kihívást, de meg nem állíthat, igaz? A púder az, ami a legapróbb résekbe bejutva kitölti azt, és sima, hibátlan, esetleg több számmal világosabb bőrt varázsol nekünk. Ahogy éppen a divat diktálja. Ahogy éppen a legvonzóbbak lehetünk és a legjobbat hozhatjuk ki magunkból. Mióta használunk púdert? Mi van a púderekben? És