Milyen alapozót használj érzékeny bőrre?

Share This Post

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Az alapozó minden sminkek alapja. Az alapozó az, amit nem nélkülözhetünk akkor sem, ha a bőrünk nagyon érzékeny.

Az alapozó akadályozza meg, hogy a smink eltűnjön öt perc múlva az arcunkról. vagy éppen lefolyjon. Ráadásul a jó alapozó véd, ápol és eltakar.

Nagyon fontos, hogy használjunk alapozót. De mit tehetünk, ha a bőrünk érzékeny? Akkor használjunk igazán jó, érzékeny bőrűeknek való alapozót.

A minőségi alapozó tulajdonságai

Az alapozónak multifunkciósnak kell lennie. A jó alapozó nem csupán eltakarja a bőrt, de védi és ápolja is.

Ami még fontos, hogy passzolnia kell a bőrünk színéhez.

Lényeges, hogy legyen bőrbarát. Egész nap a bőrünkön, a bőrünkben van. Tehát nem lehet benne mesterséges színező anyag, illatosító és tartósítószer sem. Mert ez a három anyag okozza a legtöbb problémát, allergiát.

További gondokat okoznak a kőolaj származékok, amik eltömíthetik a pórusokat, gyulladásokat és mitesszereket okozhatnak. Kerüljük a bőrt kiszárító adalékanyagokat is. Például talkum és a kaolin.

A legtöbben akkor keresünk érzékeny bőrre való smink terméket, amikor már megtörtént a baj, gyulladás, allergia esetleg ekcéma alakult ki. Érdemes már megelőzésképpen az anti-allergén, érzékeny bőrre való termékek közül válogatni.

Alapozó érzékeny bőrre

Érzékeny a bőrünk, ha krónikusan száraz, nem hidratálható megfelelően. Ha a smink felhelyezése után bőrpír, viszketés, gyulladás jelenik meg a bőrön. Gondot jelent, ha rozáceás a bőrünk vagy hófehérkés és egyszerűen mindenre allergiás tünetek jelennek meg rajtunk.

Az érzékeny bőrre való alapozó segíti a bőr mindennapos működését. Hiszen a sérült bőr nehezen tolerálja az UV sugárzást vagy a szabad gyökök támadását. A sérült bőrön általában nyomot hagyott a probléma, ezért nagyon fontos, hogy az alapozó fedése minél alaposabb legyen.

Alapozó érzékeny bőrre

Fontos, hogy az allergiára, gyulladásra hajlamos bőrnél nem elég, hogy a bőr diszfunkcióját támogatjuk antioxidánsokkal, de a gyulladást is csökkenteni kell! És a fényvédelemről is gondoskodni kell. Ezekre a titánium-dioxidot tartalmazó termékek alkalmasak.

Az igénynek megfelelően a BB krém teljes takarást ad, míg a Színezett Hidratáló Krém az előbbinél jobban hidratál, de kevésbe jól fed.

Fontos! Elterjedt tévhit, de a gyulladt, aknés bőrre nem szabad C vitaminos terméket használni, mert az fokozza az aknés gyulladást.

Használjunk minőségi alapozót érzékeny bőrre.

Az alapozó használata

Az alapozó a hidratáló krém, vagy szérum után kerül sorra. Az alapozó az arc egész területét lefedi, ezért nagyon fontos, hogy bőrbarát és anti-allergén alapozót válasszunk.

Különböző típusú bőrre különböző típusú alapozót érdemes használni. Ha az alapozónk hasznos ásványi anyagból és növényi olajokból áll, akkor is a bőrtípusunknak leginkább megfelelőt kell választanunk. Érett, száraz bőrre fontos lehet, ha az alapozónk olyan aktív hatóanyagot is tartalmaz, ami késlelteti a bőr öregedését. C-vitamin, Hialuronsav, Q10 koenzim. Ezek a hatóanyagok találhatóak a Folyékony alapozóban.

Minden bőrtípus kedvelt, bársonyos hatású alapozója a Beyond Matte alapozó érzékeny bőrre, ami primerrel egybeépített és a korrektor használatát is feleslegessé teszi, annyira jól fedi a bőrt. Antioxidáns és bőrápoló. Késlelteti a bőr öregedését ugyanakkor jótékony hatású a gyulladásra is. Igazi luxus termék.

Jane Iredale alapozók ugyanis jótékonyan hatnak minden bőrre. A megelőzés sokkal hasznosabb, mint az utólagos kezelés. És minden nőnek úgy kell gondolni erre a különlegesen jó minőségű sminkre, mint a bőrébe és szépségébe való befektetésre.

Subscribe To Our Newsletter

Get updates and learn from the best

More To Explore

Uncategorized

Hogyan válassz korrektort érzékeny bőrre?

Az érzékeny bőr fájdalmas lehet, és különleges életmódot igényel. Ezért a legjobb megelőzni a kialakulását. Ha azonban már érzékeny a bőrünk, akkor nagyon fontos, hogy megfelelő smink termékeket használjunk.   Korrektor érzékeny bőrre Minden nő szép, ám még szebb és még szebb szeretne lenni. Igaz? Amennyiben egészséges a bőrünk könnyebb a dolgunk, mert a Jane

Uncategorized

Hogyan válassz púdert érzékeny bőrre

Az érzékeny bőr jelenthet nagy kihívást, de meg nem állíthat, igaz? A púder az, ami a legapróbb résekbe bejutva kitölti azt, és sima, hibátlan, esetleg több számmal világosabb bőrt varázsol nekünk. Ahogy éppen a divat diktálja. Ahogy éppen a legvonzóbbak lehetünk és a legjobbat hozhatjuk ki magunkból. Mióta használunk púdert? Mi van a púderekben? És