Hogyan válassz szemhéjtust érzékeny szemre?

Share This Post

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Kleopátra talán szép volt, talán nem, erről megoszlanak a vélemények, de az biztos, hogy a szemét gyönyörűen festette, igaz? Talán már egészen az egyiptomi kultúra óta őrizzük ezt a sminkelési technikát, amivel gyönyörűen kiemelhetjük a szemeket.

A szemhéjtus használata merész és gyakorlást igényel. És a csillogó tekintet garanciája. Akkor sem kell lemondani a szemhéj festéséről, ha érzékeny a szem. Ám ilyen esetben óvatosan kell szemhéjtust választani! Nézzük, miért és hogyan.

Hogyan válasszunk szemhéjtust?

Szemhéjtust nem a színe alapján választunk, mint általában a sminktermékeknél, hiszen a tus színe általában fekete, vagy feketésbarna.

Inkább aszerint választhatunk, hogy mennyire tartós, illetve leginkább a használt sminkcsaládból választunk szemhéjtust is,.

Ez alól egyetlen kivétel van, amikor a bőr vagy a szem érzékeny, ilyen esetben muszáj, hogy kimondottan érzékeny szemhéjra való tust válasszunk!

Honnan tudod, hogy érzékeny a szemed?

Honnan lehet tudni, ha érzékeny a szem a sminktermékekre? Ha könnyezik miután a szemhéjtust vagy púdert feltettünk, akkor lehetséges, hogy érzékenység lépett fel. Érzékenységet jelző tünet lehet még, ha a szemhéj, esetleg a szem egész környéke bepirosodik. Szerencsére ilyen esetben sem kell lemondani a szemhéjtus használatáról, csak körültekintően kell kiválasztanunk azt.

Sőt, ha akkor is érdemes minőségi, nem allergizáló terméket választani, ha (még) nem érzékeny a szem!

Szemhéjtus érzékeny szemre

Az érzékenység vagy allergia legtöbbször az illatanyagokra vagy az összetétel egy részére jelenik meg. Ezért érzékeny szem esetén nagyon fontos, hogy a szemhéjtus természetes anyagokból készüljön.

A Jane Iredale szemhéjtus érzékeny szemre, igazi színbomba irritáló kemikáliák nélkül. Latexmentes. Illóolajokkal készül, amelyek táplálják a bőrt és védik a kiszáradástól. Fekete vagy feketésbarna színben kapható.

Azt is fontos tudni, hogy érzékeny szem esetén (is) minden ecsetet, kefét gyakran kell tisztítani, különben az elhasznált, lerakódott anyagot kenjük vissza az amúgy is érzékeny bőrfelületekre.

Érzékeny szemre való szemhéjtus használata

A szemhéjtus használata egy nagyon határozott vonalat jelent a szemhéjon. A belső és a külső szemzugban vékony, a szivárványhártya felett pedig vastagabb. Ez a vastagság a divattal és az évekkel változhat, de a lényeg nem. A szép kihúzás íves, egyenletesen nő a vastagsága, majd egyenletesen csökken.

A szemhéjtus felvitele sok gyakorlást igényel, mert a vonal nem lehet szakadozott, cikk-cakkos vagy kanyargó. Vigyázni kell, hogy pislogással ne kenődjön el, és a vonalat pont a szempillák tövébe húzzuk, különben ott marad egy világos sáv, ami tönkreteheti a sminket.

A szemhéjtus konkrét használata: amikor szemhéjra már felvittük az alapozót, és a púdert, akkor következik a szemhéjtus. Ha kell, távolítsd el a pillákról az odakerült púdert, majd húzz ceruzával egy alapot a tusnak. Ez addig szükséges, amíg kevés benne a gyakorlatod.

Érdemes belülről kifelé haladni, és több vonalból meghúzni, egy mozdulattal ugyanis nehéz íves, egyenletes eredményt elérni.

Szemhéjtus mindig volt és mindig lesz, folyamatosan megújuló, egészséges formában.

Jane Iredale smink termékei érzékeny szeműeknek kiváló megoldás arra, hogy ne kelljen hanyagolni a hétköznapokban a sminkelést. Életkortól és bőrtípustól függetlenül bátran merjük ajánlani a szemhéjtust érzékeny szeműeknek!

Subscribe To Our Newsletter

Get updates and learn from the best

More To Explore

Uncategorized

Hogyan válassz korrektort érzékeny bőrre?

Az érzékeny bőr fájdalmas lehet, és különleges életmódot igényel. Ezért a legjobb megelőzni a kialakulását. Ha azonban már érzékeny a bőrünk, akkor nagyon fontos, hogy megfelelő smink termékeket használjunk.   Korrektor érzékeny bőrre Minden nő szép, ám még szebb és még szebb szeretne lenni. Igaz? Amennyiben egészséges a bőrünk könnyebb a dolgunk, mert a Jane

Uncategorized

Hogyan válassz púdert érzékeny bőrre

Az érzékeny bőr jelenthet nagy kihívást, de meg nem állíthat, igaz? A púder az, ami a legapróbb résekbe bejutva kitölti azt, és sima, hibátlan, esetleg több számmal világosabb bőrt varázsol nekünk. Ahogy éppen a divat diktálja. Ahogy éppen a legvonzóbbak lehetünk és a legjobbat hozhatjuk ki magunkból. Mióta használunk púdert? Mi van a púderekben? És